Termeni si conditii

Termeni si conditii

Folosirea acestui site implică acceptarea termenilor și condițiilor de mai jos. În cazul în care nu sunteți de acord cu acești termeni și condiții, vă rugam să nu folosiți acest site.

1. Definiții

ADAM & EVE SWIMWEAR  pune spre comercializare produsele prezente pe următoarul site: www.adamandeveswimwear.com (denumit generic “Site”).

Orice persoană fizică sau juridică care se inregistreaza pe Site, creandu-si un cont devine “Utilizator”. Un utilizator care plasează o comandă pe Site devine ”Cumpărător”.

“Contul” – ansamblul format dintr-o adresa de e-mail si o parola care permit unui singur Utilizator accesul la newsletter (doar daca acesta isi exprima acordul pentru primirea acestora) si permit efectuarea unei comenzi. ”Produsele” reprezintă bunurile comercializate de Vânzător pe Site-urile sale.

“Serviciul” este reprezentat de serviciul de vanzare-cumparare pus la dispozitia Utilizatorului, in sensul acordarii posibilitatii Utilizatorului sa achizitioneze Produse de pe Site-uri, folosind mijloace exclusiv electronice.

”Comanda” reprezintă un document electronic aparut ca formă de comunicare între Vânzător și Cumpărător, prin care Cumpărătorul își exprimă acordul de a achiziționa unu sau mai multe Produse comercializate de Vânzător pe Site-urile sale, precum și acordul de a achita contravaloarea acestora.

”Contractul” este o Comandă emisa de un Cumparator care a fost confirmată de Vânzător, în sensul în care are acordul acestuia. Contractul este incheiat pe perioada determinata, de la momentul plasarii Comenzii si pana la momentul primirii Produsului/Produselor de catre Cumparator sau la momentul in care pretul Produsului/Produselor ajunge in contul Vanzatorului, oricare dintre aceste momente survine ultimul. Fiecare Comanda emisa de un Utilizator da nastere unui alt Contract.

2. Dispoziții generale

Accesul la Produse

1.1. Accesul la Produse este permis oricarui Utilizator care poseda sau isi creeaza un Cont.

1.2. Pentru a i se permite accesul, Utilizatorul va trebui sa accepte prevederile termenilor si conditiilor prezente.

1.3. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a restrictiona sau exclude accesul unui Utilizator la Produse si de a sterge sau restrictiona Contul acestuia, in limitele legii, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Utilizatorului pe Site-uri, accesul si existenta Contului acestuia ar putea prejudicia sau prejudiciaza in vreun fel pe Vanzator. Utilizatorul se poate adresa in scris Vanzatorului, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor susmentionate.

1.4. Fiecare Utilizator poate avea un singur Cont. Este interzisa partajarea unui Cont intre mai multi Utilizatori.

1.5. In situatia in care Vanzatorul descopera neregularitati si/sau incalcari de orice fel a prevederilor din prezentul articol, care conduc la prejudicierea sau perturbarea in orice fel a activitatii companiei, Vanzatorul isi rezerva dreptul la libera sa alegere, de a anula, limita, restrictiona, suspenda sau exclude accesul Utilizatorului la Continut sau Produse. In acest caz, Utilizatorul se poate adresa in scris Vanzatorului pentru a primi justificarile necesare in legatura cu masurile adoptate in sensul prezentului articol, si data de la care acestea au fost sau vor fi aplicate.

Orice adresa/sesizare trimisa de un Utilizator catre Vanzator prin care se solicita acestuia din urma informatii cu privire la masurile adoptate si/sau la prelucrarea de catre Vanzator a datelor cu caracter personal se va face in scris prin intermediul postei electronice sub conditia ca Utilizatorul sa semneze (in cazul persoanelor fizice) sau sa semneze si stampileze (in cazul persoanelor juridice) adresa respectiva, sa o scaneze, iar scanul respective sa fie atasat unui e-mail trimis la adresa contact@adamandeveswimwear.com. Orice adresa care nu corespunde specificatiilor anterior mentionate nu va fi luata in considerare de catre Vanzator.

Prin deschiderea unui Cont pe Site Utilizatorul îşi exprimă automat acordul cu Termenii și condițiile Site, fiind sigurul responsabil de activităţile ce decurg din folosirea Site-ului. Fie la creearea Contului, fie pe parcurs, Utilizatorul poate fi de acord in mod expres cu primirea de newsletter si/sau de oferte comerciale pentru Produsele Vanzatorului, acordul fiind exprimat prin bifarea casutei corespunzatoare care se regaseste in informatiile despre Contul Utilizatorului.

În cazul în care Utilizatorul nu este de acord sau revocă acceptul dat pentru Termeni și condiții, renunţând la serviciile oferite de Vânzător prin intermediul Site-ului, Vânzătorul va şterge, ulterior unei sesizări primite de la Utilizator, toate informaţiile furnizate de Utilizator anterior şi păstrate în baza sa de date a Vanzatorului.

Acordul nu poate fi revocat pe perioada derulării unui contract sau până în momentul în care Cumpărătorul nu şi-a onorat faţă de Vazator obligaţiile ce ii revin in urma emiterii unei Comenzi.

Utilizatorul poate reveni în orice moment asupra deciziei sale de a fi de acord şi/sau a accepta Termenii și condițiile, sub forma în care acestea vor fi disponibile în acel moment.

Procesatorul de plăţi electronice prin card bancar agreat de Vânzător operează ca portal securizat de plăţi, în care datele transmise şi primite sunt criptate, fără a fi vizualizate de terţi.

3. Conținutul site-ului

Întregul conținut al Site-urilor Vânzătorului, prin imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica web, atât dinamice, cât şi statice,  dar și emailuri, scripturi programe și alte date, este proprietatea ADAM & EVE SWIMWEAR și a furnizorilor săi și este apărat de Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, precum și de legislația privind proprietatea industrială. Orice utilizare a elementelor enumerate mai sus fără acordul vânzătorului în alte scopuri decât cele permise expres prin prezentul document se pedepsește conform legislației în vigoare.

Utilizatorul poate copia, transfera sau utiliza conţinutul în scopuri personale sau noncomerciale numai în baza acordului Vânzătorului. Vanzatorul va acorda acest drept doar pe o perioadă determinată şi asupra unei părţi delimitate strict a conţinutului.

4.  Politica de vânzări online

4.1. Crearea Contului Utilizatorului

Serviciul este disponibil pe baza înregistrării Utilizatorului prin intermediul unui Cont, în urma acordului cu prevederile prezentului document.

Vânzătorul nu permite partajarea unui Cont pe mai mulţi Utilizatori, o asemenea situaţie atrăgând anularea Comenzii.

Vânzătorul îşi rezervă dreptul de a limita accesul Cumpărătorului la Serviciu, dacă Cumpărătorul are un comportament de rea-credință.

4.2. Produsele

In urma emiterii Comenzii, Vanzatorul va transmite Cumparatorului via e-mail, la adresa indicata de Cumparator la creearea Contului, confirmarea încheierii Contractului, într-un termen rezonabil din momentul încheierii Contractului.

Totodata, Vanzatorul va transmite cumparatorul factura proforma aferenta Produsului/Produselor comandate, indicand datele necesare efectuarii platii de catre Cumparator si termenul limita pentru efectuarea platii. Daca Cumparatorul nu plateste contravaloarea Comenzii pana la termenul limita specificat in factura proforma, Vanzatorul va considera Comanda anulata.

Dupa momentul in care fie in contul Vanzatorului a intrat suma reprezentand pretul Produsului/Produselor, fie Cumparatorul a facut dovada achitarii pretului comenzii trimitand Vanzatorului documentul justificativ al platii cu stampila bancii prin intermediul careia s-a efectuat plata, Produsul/Produsele vor fi livrate alături de factură fiscală, conform legislației în vigoare, în condițiile respectării prezentului document și în limita stocului disponibil. Vânzătorul își asumă dreptul de a nu onora o anumită comandă în cazul în care un anumit Produs nu se mai regasește în stocul magazinului sau din motive independente de Vânzător. In situatia in care stocul este limitat, Vanzatorul se obliga sa informeze Utilizatorii despre acest fapt.

Daca, dupa emiterea Comenzii de catre Cumparator si acceptarea acesteia de catre Vanzator, dar inainte de emiterea si trimiterea facturii proforme, stocul este epuizat, Vanzatorul se obliga sa informeze Utilizatorul si sa emita proforma in mod corespunzator, fara Produsul epuizat, daca Comanda continea mai multe Produse. Daca Comanda continea doar Produsul epuizat, Vanzatorul doar va informa Cumparatorul cu privire la epuizarea stocului. In acest caz Cumparatorul are dreptul de a renunţa la Comandă.

Vânzătorul nu ofera nici o garanție, în afară de cele prevazute de legislația aplicabilă, în ceea ce privește inclusiv, dar fără limitare la, funcționarea Site-urilor, informația, corectitudinea descrierilor, actualizarea conținutului, Produsele de pe site, precum și potrivirea lor pentru un anumit scop.

Prezentarea vizuală a Produselor poate fi însoţită de alăturarea altor piese sau accesorii ce nu vor fi incluse în costurile acestora.

Informaţiile ce însoţesc imaginile cu Produse sunt oferite cu titlu de prezentare, neimpunând o obligaţie contractuală a Vanzătorului din acest punct de vedere.

Vanzatorul nu este responsabil pentru posibilele diferențe de culoare între culoarea afișată pe monitorul Utilizatorului și culoarea reala a Produsului sau decalajele în ceea ce privește măsura/dimensiunea Produselor datorită particularităților acestora.

Produsele achiziţionate de pe Site-urile Vânzătorului sunt destinate uzului personal al Cumparatorului.

Vânzătorul îşi rezervă dreptul de a limita numărul de Produse de același fel vândute unui singur Cumpărător sau la aceeași adresă de email si/sau adresa postala.

4.3. Preţurile

Produsele prezentate sunt disponibile contra unui preţ stabilit în moneda specificată pe Site-uri, preț care poate fi supus diverselor reduceri sau promoţii.

Preţul este cel valabil la momentul emiterii Comenzii și acesta nu include și cheltuielile de livrare, în afara cazului în care se specifica în mod expres pe Site-uri.

Vânzătorul îşi rezervă dreptul de a modifica preţurile Produselor prezentate fără o notificare prealabilă adresată Utilizatorilor.

Preţul nu poate fi modificat ulterior confirmării de către Vânzător a Comenzii.

Vânzătorul nu va fi ţinut responsabil de costurile suplimentare pe care plata prin card le implică, între aceste costuri suplimentare fiind incluse comisioanele de conversie valutară aplicate de către banca emitentă a cardului acestuia, în situaţia unei monede de emitere diferită de RON.

4.4. Comanda online

Utilizatorul se va asigura de veridicitatea datelor de contact furnizate pentru finalizarea Comenzii, consimţind corectitudinea lor. În situaţia schimbării acestor, Cumparatorul are opbligatia de a-si actualize datele Contului. Comenziile aflate în derulare vor opera în funcţie de datele furnizate de Cumparator anterior modificării. În cazul optării pentru plata cu cardul, Cumparatorul va furniza datele impuse de executarea acestei tranzacţii.

Vânzătorul va informa Cumparatorul la fiecare stadiu parcurs în finalizarea tranzacției: la recepţionarea Comenzii şi la încredinţarea acesteia serviciului de curierat în vederea livrării Produselor.

Cumparatorul va fi contactat de către Vânzător urmatoarele situaţii:

–          Invalidarea tranzacţiei de către procesatorul de carduri, situaţie în care Vânzătorul poate denunţa comanda, fără ca vreo parte să pretindă celeilalte daune interese.

–          Neacceptării tranzacţiei de către banca emitentă a cardului în cazul optării pentru această modalitate de plată, situaţie în care Vânzătorul îşi rezervă dreptul de a denunţa comanda, fără ca vreo parte să pretindă celeilalte daune interese.

–          Indisponibilității Produselor, situaţie în care Cumpărătorul are dreptul de a renunţa la comandă.

Vânzătorul poate refuza o Comandă în cazul în care datele oferite de Clumpărător sunt incomplete sau se dovedesc a fi incorecte.

Vânzătorul îşi rezervă dreptul de a refuza o Comandă în situaţia în care activitatea Utilizatorului pe Site-uri produce prejudicii atât Vânzătorului, cât şi/sau partenerilor acestuia.

Cumparatorul are dreptul de a anula in mod expres o Comanda, prim trimiterea unui e-mail la adresa contact@adamandeveswimwear.com sau customerservice@adamandeveswimwear.com,  nu mai tarziu de 24 de ore.

4.5. Modalități de plată

Plata se poate face on-line cu cardul sau la livrare, numerar.

Produsele comandate trebuie achitate integral, in caz contrar nu se va efectua livrarea.

4.6. Livrare

Costurile de livrare sunt specificate pe Site, in formularul de Comanda, distinct de costurile Produselor.

Coletele vor fi preluate de către Cumpărător la livrarea prin curierat, în baza unui document de identitate.

Comenzile vor fi livrate într-un termen de 5-7 zile de la plasarea Comenzii. 

4.7. Returnare

❗️Conform OUG 34/2014, art.16, lit.e, ADAM&EVE Swimwear isi rezerva dreptul de a NU accepta returnarea sau schimbarea cu alte marimi/modele a produselor care prin natura lor nu pot fi returnate din motive de igiena, cum ar fi produsele de lenjerie intima, costume de baie❗️

De asemenea, nu acceptam niciun fel de retur pentru celelalte produse pe care le comercializam online: accesorii sau bijuterii, tricouri sau ochelari de soare. 

5. Frauda

Vanzatorul nu solicită prin niciun mod de comunicare divulgarea de date confidenţiale, între care sunt incluse conturi, numere de card sau parole personale.

Vanzatorul nu va fi ţinut responsabil pentru orice prejudicii cauzate de un terţ ce pretinde a-i reprezenta interesele, responsabilitatea pentru divulgarea datelor sale confidenţiale revenind Utilizatorului.

Tentativa de fraudare va pune în mişcare cercetarea penală împotriva celui responsabil de următoarele fapte:

a) accesarea prin folosirea oricăror metode a datelor de orice tip ale unui Utilizator, altul decât titularul contului.

b) alterarea sau modificare conţinutului Site-urilor sau ale mesajelor expediate prin orice metodă de către Vanzator Utilizatorului.

c) modificarea performanţelor serverului pe care rulează Site-ul.

d) divulgarea oricărui terţ ce nu are autoritatea legală necesară şi ce nu este destinatarul legitim al mesajului a conţinutului expediat prin orice mijloc de către Vanzator Utilizatorului

Utilizatorul va informa Vânzătorul asupra unor asemenea tentative, folosind datele de contact.

Vanzatorul nu promoveaza SPAM-ul. Orice Utilizator care a furnizat explicit adresa sa de email poate opta pentru dezactivarea Contului aferent acestei adrese de e-mail.

6. Limitare de responsabilitate

Conţinutul Site-urilor nu implică în vreun fel responsabilitatea Vanzatorului în faţa persoanelor fizice sau juridice pentru prejudicii rezultate atât pentru folosirea, cât şi pentru incapacitatea de folosire a Site-urilor.

Vânzătorul nu răspunde de conţinutul, calitatea sau natura altor site-uri accesibile prin legături de conţinut, responsabilitatea acestor aspecte incumbând integral proprietarilor respectivelor site-uri.

Vânzătorului nu îi incumbă obligaţia de a garanta că Serviciul este neîntrerupt, sigur sau exclus de erori de orice fel.

De asemenea, Vânzătorul este exonerat de orice răspundere rezultată din incapacitatea Serviciului, cât şi a Produselor obţinute gratis sau contra cost de a fi potrivite cerinţelor sau aşteptărilor Cumparatorului.

 

7. Litigii

Documentul a fost redactat în conformitate cu legislaţia română, ce va opera inclusiv în interpretarea Termenilor şi condiţiilor.

Nulitatea sau invalabilitatea uneia dintre prevederile acestui document nu va emana asupra nulității întregului document numit Termeni şi condiţii.

Orice dispută apărută între Utilizator şi Vanzator cu referire la prezentul document se rezolvă pe cale amiabilă. Dacă aceasta nu va fi posibilă, părţile se vor prezenta spre soluţionarea cauzei în instanţă, în conformitate cu legislaţia română.

Vanzatorul este exclus de orice răspundere pentru pierderi, costuri, procese, pretenţii sau cheltuieli în situaţia în care acestea sunt cauzate direct de nerespectarea Termenilor şi condiţiilor.

 

8. Dispoziţii finale

Vanzatorul îşi rezervă dreptul de a putea efectua orice modificări ale acestor prevederi, precum şi ale oricăror informaţii ce ţin de structura sau conţinutul Site-urilor fără o notificare trimisă în prealabil Utilizatorilor.

Vanzatorul îşi rezervă dreptul de a introduce, sub prevederile legislaţiei în vigoare, bannere publicitare şi de orice natură, precum şi legături către orice pagină a Site-urilor, cât şi spre paginile unor site-uri partenere.

Vanzatorul nu va fi făcut responsabil pentru eventualele erori apărute pe Site-uri din orice cauza, inclusiv cele legate de modificări, setări, etc., care nu sunt făcute de către administratorul Site-urilor.